Nieuws/Binnenland
910853
Binnenland

Cavia in vuilniswagen ontsnapt aan dood

Een bruin met zwartgevlekte cavia uit Den Haag heeft waarschijnlijk de spannendste dag van zijn leven gehad. Het diertje overleefde een rit in de bak van een vuilniswagen en werd daar net op tijd uit gevist.

De Dierenambulance in Den Haag kreeg deze week een melding binnen dat een vuilniswagenchauffeur een cavia in zijn wagen had gevonden.

De chauffeur was met zijn wagen bij het depot aangekomen en had zijn wagen al geleegd. Toen hij met een bezem door de wagen ging om de laatste resten weg te vegen, zag hij plots twee zwarte kraaloogjes. Op het mechanisme waarmee het afval de auto in wordt geduwd, zat tot zijn verbazing een levende cavia.

Hij heeft geluk gehad dat hij niet met al het afval in de diepte is verdwenen, zegt de Dierenambulance. 'Hij heeft een engeltje op zijn schoudertjes gehad'. Grote kans dat het knaagdiertje niet per ongeluk bij het vuil is terechtgekomen.

Cavia Pluto, vernoemd naar de straat waar hij werd gevonden, is naar de lokale knaagdierenopvang gebracht. Mocht iemand het beestje herkennen, dan kan hij of zij contact opnemen met Het Knaaghof.