Nieuws
910856
Nieuws

Boyband B-Brave onder vuur

De Nederlandse boyband B-Brave, bekend van X Factor, zou een optreden in het Noord-Hollandse Andijk hebben afgezegd om de Amsterdam Fashion Week bij te wonen. De organisatie overweegt juridische stappen te nemen tegen de band.

Sam, Jai, Kaj, Cassius en Dioni zouden optreden tijdens Dijkpop, maar een kwartier voor aanvang kreeg de organisatie te horen dat de jongens niet kwamen.

B-Brave liet op sociale media weten dat het optreden tot hun spijt wegens privéomstandigheden niet door kon gaan, maar plaatste vervolgens - inmiddels verwijderde - foto's op Instagram vanaf de modeweek. De band zou daar zelfs een optreden hebben gegeven.

De organisatie laat weten het te betreuren dat een grote groep fans gedupeerd is door de afzegging. "Dijkpop beraadt zich op dit moment op het nemen van stappen,” aldus een verklaring.

Vele jonge fans stonden al te wachten op de boyband toen ze te horen kregen dat ze niet zouden komen. "Had dat dan eerder gezegd, sommigen stonden daar al uren te wachten", schrijft een teleurgestelde fan op Twitter. "Modeshow boven fans.. Wauw," aldus een ander.