Nieuws/Binnenland
910899
Binnenland

'Jager mocht zwijnen niet schieten'

De jager die een stel wilde zwijnen doodschoot nadat de dieren waren gered uit de Zuid-Willemsvaart, zat fout. Dat zegt een woordvoerder van de provincie Limburg.

De dieren mochten wel gedood worden maar niet op zondag. ,,Op zondag mag niet worden gejaagd", verklaart de woordvoerder aan de regionale nieuwszender L1. Verantwoordelijk gedeputeerde Patrick van der Broeck is sowieso niet tevreden met de gang van zaken. ,,Het kwaad is geschied, maar op deze manier het beleid uitvoeren is niet in overeenstemming met het beleid", zegt de gedeputeerde tegen L1. Van der Broeck wil binnenkort een gesprek met alle betrokkenen.

Natuurgebied

De Partij voor de Dieren is evenmin blij met het doodschieten van de zwijnen. De partij heeft staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken Kamervragen gesteld over het incident. De PvdD vraagt zich onder meer af of er geen andere oplossing voor de dieren was geweest.

De brandweer is zondag enkele uren bezig geweest om de wilde zwijnen uit de Zuid-Willemsvaart te redden. Op de kant aangekomen zijn ze doodgeschoten door een jager. De zwijnen mogen namelijk niet buiten natuurgebied De Meinweg komen.