Nieuws
910913
Nieuws

Boosheid om tweet Charly Luske

Charly Luske heeft woensdag, op de dag van nationale rouw, een opvallend bericht getwitterd dat niet door iedereen positief werd ontvangen.

Charly is met The Voice of Holland-collega Danjil Tuhumena onderweg naar vliegveld Eindhoven waar hij later vandaag in het vliegtuig naar Spanje stapt.

"Op weg naar Eindhoven AirPort met de trein, (ze vroegen net of we Nick en Simon waren...) en dan naar Girona voor een show!", schrijft de zanger, die lijkt te zijn vergeten dat de eerste slachtoffers van MH17 vanmiddag aankomen in Eindhoven.

Op de tweet zijn wat boze reacties gekomen. "Lekker belangrijk. ***, Nederlanders hebben vandaag een andere gedachte bij Eindhoven Airport dan jouw schnabbels", zo luidt een van de reacties. En: "Sorry hoor, maar ik vind je tweet nogal ongepast op deze dag van nationale rouw. Lichamen komen op Eindhoven aan en dan deze tweet :(." Charly heeft zijn tweet later verwijderd.

Het ministerie van Defensie heeft bepaald dat vanwege de ceremonie op vliegbasis Eindhoven er woensdag tussen 15.45 en 18.00 uur geen civiele vliegtuigen zullen vertrekken en landen. De vlucht van Charly staat gepland voor 14.40 uur en vertrekt wel.

UPDATE 13.00 uur: De zanger heeft op Twitter zijn excuses aangeboden voor het bericht.  "Mijn tweet met "Nick en Simon" grap was erg onhandig, gezien het moment... Nogmaals excuus. Ik leef uiteraard erg mee met alle betrokkenen."