Nieuws/Binnenland
910924
Binnenland

MATCHZEILEN

Alle ogen gericht op matchwedstrijd Chicago

De beste zeilers ter wereld bereiden zich momenteel voor op de volgende etappe in de Alpari World Match Racing Tour die plaatsvindt over enkele dagen in Chicago.  De uitslag van de matchraces in die Amerikaanse stad bepalen mede hoe spannend het wordt tijdens de Dutch Match Cup, die eind deze maand in Lelystad wordt gehouden.

De Engelse Ian Williams leidt momenteel in de resultaten met 72 punten. Al jaren is deze Engelsman favoriet in de Alpara World Match Racing Tour. Met zijn slimme tactische zetten en jarenlange ervaring weet hij zijn tegenstanders steeds weer te slim af te zijn. Mocht Williams in Chicago niet het onderste uit de kan weten te halen, dan ligt de hele top drie tijdens de Dutch Match Cup in Lelystad helemaal open.

Favoriet

Ian Williams prefereert grotere boten en wat dat betreft komt hij Chicago aan zijn trekken; er wordt gevaren in de Tom 28max, een relatief grote boot van 8,5 meter lang. In de daaropvolgende etappe in de tour, de de Dutch Match Cup in Lelystad, wordt er daarentegen gevaren in veel kleinere boten, in de MaxFun 25. Hierin voelt favoriet Williams zich weer een stuk minder thuis.

Positie

Als hij in Chicago enorm goed zeilt hoeft hij zich in Lelystad minder in te spannen om zijn positie vast te houden. De etappe in Amerika is van 17 tot en met 21 september te volgen via Twitter: @MatchRaceCenter of via de website chicagocup.org.