Nieuws
910939
Nieuws

Nieuwe snelheidskanon van Canon

Canon introduceert tijdens de Photokina een DSLR-camera die speciaal is gemaakt voor snelheid. De nieuwe EOS 7D Mark II is bedoeld voor fotografen die actiemomenten willen vastleggen.

Zonder verlies aan resolutie maakt deze camera reeksopnamen met een snelheid van 10 beelden per seconde. Daartoe is een nieuw sluiter- en spiegelmechanisme ontworpen. De hoge opnamesnelheid wordt mede mogelijk gemaakt door een zeer snel werkend 65-punts autofocus-systeem dat dankzij de hoge gevoeligheid onderwerpen heel precies scherp in beeld houdt. Twee DIGIC 6-processoren doen de rest.

Verder past Canon voor het eerst in een EOS een beeldsensor toe die ook gevoelig is voor infrarood en beeldflikkering. Een nieuwe functie voor detectie van lichtflikkeringen zorgt ervoor dat opnamen alleen worden gemaakt wanneer de lichtniveaus het helderst zijn.

De EOS 7D Mark II is een vervolg op de EOS 7D. In de camera zit techniek verwerkt die afkomstig is uit het vlaggenschip EOS 1D X. De nieuwe zoeker heeft een dekking van bijna 100%.

Naast de nieuwe DSLR introduceert Canon de krachtigste compactcamera tot nog toe in de PowerShot-reeks. De Canon G7 X richt zich op serieuze fotografen, die veel creatieve mogelijkheden wensen. Ook qua prestaties komt deze compactcamera  met grootformaat sensor dichtbij een spiegelreflex. Volgens de fabrikant kan de G7 X onderwerpen nauwkeurig in beeld houden en zo ook vluchtige momenten vastleggen. Aan boord zijn wifi en NFC .  Voor de videomaker is er een functie met instellingen die tijdens het filmen zijn aan te passen zoals diagfragma en ISO.