Nieuws/Binnenland
911697
Binnenland

Identiteit juichtuig bekend

De identiteit van de twee verdachten die in Amsterdam een 24-jarige man zwaar mishandelden is bekend. De advocaat van de mannen heeft de politie ingelicht. De twee zullen zich binnenkort vrijwillig melden op het bureau. De zaak trok extra aandacht omdat op vrijgegeven bewakingsbeelden is te zien hoe de mannen na de mishandeling juichend weglopen.

De ernstige mishandeling gebeurde op 19 juli in de Voetboogstraat. Het slachtoffer had even daarvoor ruzie gehad met de twee mannen in Disco Dolly. Buiten werd hij vervolgens zo lang geslagen en geschopt dat hij buiten bewustzijn raakte. Dat gebeurde nota bene naast het gedenkteken voor Joes Kloppenburg, die hier in 1996 het slachtoffer werd van zinloos geweld.

De politie noemt de mishandeling gruwelijk. "Ze staan echt met zijn tweeën op die jongeman in te trappen en in te slaan. Dat is echt buitenproportioneel," zei een woordvoerder tegen AT5. "Waar we natuurlijk helemaal niet goed van worden, is dat die ene dader ook nog een soort van juichbeweging maakt, omdat hij zichzelf kennelijk nogal te gek vindt."

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo