Nieuws
911709
Nieuws

Geen CarPlay voor Nederlanders

Nederlanders hoeven voorlopig geen rekening te houden met CarPlay-ondersteuning als ze een nieuwe auto kopen. Uit een door Apple vrijgegeven lijst met per land ondersteunde functies van iOS 8 blijkt dat 'Apples besturingssysteem voor auto's' er voor ons nog niet inzit. Ook Nederlandstalige Siri en toetsenbordsuggesties kunnen we vooralsnog vergeten.

De grootste boosdoener lijkt onze taal te zijn. Alle functies die nog niet in ons land ondersteund worden, hebben met spraakinvoer- of ondersteuning te maken. Siri spreekt bijvoorbeeld alleen grote wereldtalen en ook 'Predictive Input' op het nieuwe QuickType-toetsenbord werkt alleen talen als het Engels, Chinees, Frans, Spaans en Duits.

In Spotlight en Apple Maps is wel aan ons land gedacht. Nederland is goed in kaart gebracht door Apple en Spotlight laat gebruikers ook naar lokale bedrijven zoeken vanuit iOS en OS X. Overigens is de goede kaartenondersteuning in Nederland niet heel verwonderlijk, Apple werkt in Maps samen met het Nederlandse TomTom.