Nieuws/Binnenland
911898
Binnenland

Allernieuwste fitnesstrend in Nederland

'Zelfs de sporthater gaat ervan sporten'

Immersive Fitness. de allernieuwste fitnesstrend waar VROUW al een maand geleden over schreef, heeft inmiddels Nederland bereikt. Ook onze sportdeskundige Marije de Vries nam de proef op de som en deed gisteren een paar lessen mee. Hieronder lees je haar verslag.

"Het is hot! Immersive Fitness, de trend waar ik een maand geleden over vertelde heeft inmiddels Nederland bereikt. Sporten en tegelijkertijd ondergedompeld worden in de wereld van 3D, prachtige muziek en inspirerende beelden.

Ook ik heb gisteren een paar workouts mogen ervaren en de aanvoerder van het concept, Les Mills jr. geïnterviewd.

Wat was mijn ervaring?

Goed om te weten: van origine ben ik een groepsles instructrice van de oude stempel en een beetje sceptisch. Want... wat is er nou nog leuker dan de lessen die er al zijn?

Daarbij... wat wordt de rol van instructeurs? Het draait dan niet meer om ons, maar om de experience van beeld en geluid.

 

 

Motivatie

Het was in één woord fantastisch! Ik ben ervan overtuigd dat dit de nieuwe trend gaat worden. Sterker nog, ik ben het met de bedenker van deze nieuwe trend eens! Ik denk dat Immersive Fitness het antwoord is op motivatie en zelfs de sport(club)hater nog naar de fitnessclub weet te krijgen.

Ik geloof ook dat het bijdraagt in de strijd tegen obesitas bij kinderen. Het spelelement in combinatie met een onderdompelend (immersive) gevoel van tijdsbesef, gaat ervoor zorgen dat jong en oud met veel plezier in beweging komt, en blijft!

Wil jij ook een training ervaren? Tot en met vrijdag 12 september kun je nog terecht op het Museumplein!