Nieuws/Binnenland
911966
Binnenland

DUTCH MATCH CUP

Deelnemers matchzeilrace Lelystad bekend

De namen van de deelnemers van de Dutch Match Cup zijn donderdag bekend gemaakt door het Batavia Sailing Center in Lelystad. Naast de acht teams die alle wedstrijden van de Alpari World Match Racing Tour varen (de Tour Card Holders), zijn er voor de Dutch Match Cup een viertal wildcards uitgedeeld.

In totaal zijn er dus 12 teams die meedoen aan de Dutch Match Cup eind september in Lelystad. De Nederlanders Korpershoek en Zuiderbaan ontvingen eerder al een van de vier beschikbare wildcards Voor de Nederlandse zeilster Klaartje Zuiderbaan, regerend Nederlands kampioen matchracen, betekent het niet alleen een rentree in het topzeilen nadat ze afstapte van de SCA boot in de Volvo Ocean Race, maar ook dat zij het als enige vrouwenteam opneemt tegen elf mannenteams, waarvan acht de absolute wereldtop vormen.

Denemarken

Verder heeft de organisatie twee wildcards toegekend aan Arthur Herreman uit Frankrijk (nummer 21 op de wereldranglijst) en Joachim Aschenbrenner uit Denemarken, op dit moment nummer 8 op de wereldranglijst.

Klaartje

Regerend Nederlands kampioen matchracen Klaartje Zuiderbaan is bijzonder blij met de mogelijkheid in dit veld te kunnen zeilen: ‘Ik ben heel benieuwd naar het niveau van de deelnemende teams. Het is fantastisch dat de Alpari World Match Racing Tour nu ook naar Nederland komt zodat ook Nederlandse teams zich op dit niveau kunnen meten. Sinds het Open Nederlands kampioenschap hebben we een aantal dameswedstrijden gevaren, waarin we steeds beter gingen presteren.’ 

Geoefend

De andere wildcard gaat naar de talentvolle jonge zeiler Dirk-Jan Korpershoek en zijn Opportunity team. Tijdens de Batavia Regatta, de official qualifier voor Dutch Match Cup kon het team zich meten aan de concurrentie. ‘Tijdens de wedstrijden in het buitenland kwamen we er achter dat onze boothandeling niet helemaal goed was, hier verloren we veel punten op. Maar we hebben nu op deze punten geoefend’, aldus Dirk-Jan Korpershoek.