Nieuws/Binnenland
911993
Binnenland

Man in auto doodgeschoten in Amsterdam

In een auto op een parkeerplaats op het Pisuissehof nabij de Hegeraatstraat in Amsterdam-Osdorp is woensdag een man doodgeschoten.

De toedracht is nog onduidelijk. „Maar het was een hele gerichte actie”, verklaarde een woordvoerder van de politie. De man is door het hoofd geschoten. Hij is met een hoofdwond aangetroffen op de bijrijdersstoel. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend. Er zijn nog geen verdachten aangehouden.

De politie kan niet zeggen of de moord deel uitmaakt van een golf liquidaties in de hoofdstad de laatste tijd, die in oktober 2012 op gang kwam met de moord op Najeb Bouhbouh in Antwerpen. In de Amsterdamse Staatsliedenbuurt vielen in december 2012 twee doden bij een schietpartij en daarna volgden nog zeker vier dodelijke schietpartijen.

Eerder woensdag trof de politie op twee andere plekken ook een lijk aan. In een sloot bij de Jacob de Graeflaan in Amstelveen zagen voorbijgangers in het water een lichaam drijven. In het water van het Westerdok nabij het Centraal Station dreef het lichaam van een man. De politie vermoedt dat in deze twee zaken geen sprake is van een misdrijf.