Nieuws
912024
Nieuws

Nu ook videobellen met Viber

Viber is vooral bekend geworden als 'WhatsApp voor gesprekken' en schuurde daarmee al tegen Skype aan. Toen Viber het onlangs mogelijk maakte om op de desktop ook te gaan videobellen, zette het officieel de aanval in op Skype. Donderdag is de mogelijkheid om via je internetverbinding te videobellen ook geïntroduceerd in de apps voor Android en iOS.

Versie 5.0 maakt Viber, dat onlangs voor ruim 800 miljoen euro werd gekocht door het Japanse Rakuten, vooral completer. Inmiddels kun je tekstberichten versturen, 'bellen' en videobellen met de app. Daarmee concurreert het niet alleen met de ingebouwde telefoon- en sms-apps van Android en iOS, maar ook met een leger aan andere apps als WhatsApp, LINE en WeChat. Wat in het voordeel spreekt van Viber, is dat het net iets completer is dan WhatsApp, maar als nadeel heeft het dat WhatsApp in ieder geval in ons land vele malen groter is.

Net als bij WhatsApp hoef je bij Viber geen gebruikersnamen of pincodes te onthouden. Iedereen uit de contactenlijst op je smartphone die de app heeft geïnstalleerd, verschijnt automatisch in je Viber-contactenlijst. Viber 5.0 is gratis te downloaden in Google Play en in de App Store van Apple.