Nieuws/Binnenland
912037
Binnenland

Almeerders: Zwarte Piet niet racistisch

De Sinterklaasintocht in Almere kan een voorbeeld worden voor de rest van het land. Een grote meerderheid van het Almeerse raadspanel, een groep Almeerders aan wie de gemeenteraad vragen kan voorleggen, vindt Zwarte Piet namelijk niet racistisch.

De raadsfractie van de PVV had het panel gevraagd of Zwarte Piet racistisch is en voorgesteld om de intocht in Almere een voorbeeld voor de rest van Nederland te laten zijn, als Almeerders tenminste voorstander bleken te zijn van een traditionele Zwarte Piet.

Voorbeeld

En dat zijn ze. Van de bijna duizend raadspanelleden zei 72 procent het (helemaal) oneens te zijn met de stelling 'Zwarte Piet is racisme', meldt Dichtbij.nl. Nog meer ondervraagden, 76 procent, willen niet dat er iets aan het Sinterklaasfeest verandert. En ruim twee derde van de deelnemende raadspanelleden vindt het een goed idee om de Almeerse intocht een voorbeeld te laten zijn voor de rest van het land.

De Almeerse PVV-fractie gaat naar aanleiding van de uitslag aan het college van B&W vragen 'zich uit te spreken voor het behoud van de traditionele Sinterklaasintocht en -viering zodat Zwarte Piet voor de Almeerse kinderen behouden blijft'.