Nieuws
912049
Nieuws

U2-cadeautje Apple zaait verwarring

Het gratis weggeven van U2's nieuwe album Songs of Innocence aan Apple-klanten, blijkt niet overal even goed te vallen. Op social media klagen gebruikers steen en been over de manier waarop Apple het album beschikbaar heeft gesteld.

Aanvankelijk leek Apple het mogelijk te maken om het album gratis te downloaden in iTunes, maar de aanpak blijkt in de praktijk iets agressiever. Het Amerikaanse techbedrijf heeft Songs of Innocence namelijk naar iedereen met een iTunes-account 'gepusht'. Het gevolg op social media: klagende U2-haters die het album niet willen en toch krijgen.

Verwijderen blijkt niet zo eenvoudig als het lijkt. Het album staat namelijk pas fysiek op je iPhone, iPad, iPod Touch of computer als je het zelf downloadt. Wel staat bij iedereen een verwijzing naar de plaat in zijn of haar muziekcollectie, deze link verwijderen gaat niet zomaar. De beste oplossing is rustig afwachten. Wie Songs of Innocence op 13 oktober nog niet heeft binnengehaald, zal het album automatisch zien verdwijnen. Op die dag verloopt namelijk het gratis aanbod.