Nieuws/Binnenland
912078
Binnenland

NIEUWS

Twee maritieme musea in Rotterdam gaan samen

Het Maritiem Museum Rotterdam en Het Havenmuseum zijn samen in zee gegaan. En dat vraagt natuurlijk om een feestje. Mét gasten, dus iedereen is uitgenodigd.

Na maanden van voorbereiding hebben beide musea de krachten gebundeld. Er komt één loket in het museumgebouw aan de Leuvehaven. En met één entreekaartje kunnen bezoekers straks ook aan boord van de werkende schepen en kranen in de naastgelegen historische Leuvehaven.

Stoomsleper

De samenwerking en de opening van het nieuwe cultureel seizoen viert het nieuwe museum tijdens 24 uur Cultuur op zondag 14 september. Bezoekers kunnen varen door de Rotterdamse haven met een historische stoomsleper, een bezoek brengen aan de tentoonstellingen, luisteren naar verhalen, topstukken uit de vooraanstaande collectie bekijken of aan boord stappen van de Graanelevator of het binnenschip Annigje in de Leuvehaven.

Knopen leggen

Verder zijn er demonstraties smeden en knopen leggen voor kinderen én er is muziek. Om het feest compleet te maken serveert het Maritiem Museum van 12.00 tot 14.00 uur een kop koffie met iets lekkers. Entree is gratis en iedereen is welkom. Adres: Leuvehaven 1, Rotterdam. Info: www.maritiemmuseum.nl