Nieuws/Binnenland
912079
Binnenland

Niet-grappige show cabaretier Hans Liberg ingekort

Een show van cabaretier Hans Liberg ter ere van de vijftigste verjaardag van de TROS, wordt zaterdagavond ingekort uitgezonden op NPO1. De conference zou niet grappig genoeg zijn.

Liberg zou bijna anderhalf uur zendtijd krijgen op zaterdagavond voor zijn show, die hij dinsdagavond opvoerde voor een volle zaal TROS-coryfeeën in Koninklijk Theater Carré. De televisie-uitzending wordt ingekort, omdat niet tot nauwelijks werd gelachen om Libergs grappen, schrijft het Algemeen Dagblad.

"Als de TROS dit terugbrengt tot een samenvatting van 25 minuten blijft de kijker de meeste ellende wel bespaard", zegt Cees den Daas, oud-directeur van de TROS. "Je zult weinig mensen aantreffen die over de avond een positief oordeel vellen. Het was van begin tot eind, om het nog voorzichtig uit te drukken, een in elkaar gesmeten en totaal niet-grappige avond."

Ook sportcommentator Evert ten Napel was niet erg enthousiast over de show. "Alsof Liberg een script had gekregen dat hij moest uitvoeren en dat een beetje combineerde met elementen uit zijn eigen shows. Pijnlijk voor die man."

Het management verklaarde woensdagavond tegenover het AD dat Liberg niet in de gelegenheid was te reageren.