Nieuws/Binnenland
912083
Binnenland

Dinsdag eerste bevindingen OVV over vliegramp

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) komt dinsdag met de rapportage over de eerste bevindingen over de oorzaak van de vliegramp met vlucht MH17 in de Oekraïne. Dat meldt de OVV donderdag.

Het rapport van eerste bevindingen bevat de eerste gegevens uit het onderzoek gebaseerd op de bronnen die de Onderzoeksraad tot zijn beschikking heeft. Hun experts hebben die informatie van onder meer satellietbeelden, de voice- en datarecorder van het neergestorte vliegtuig, radarbeelden en informatie van de luchtverkeersleiding.

De onderzoekers van de OVV hebben nog niet op de plaats van de ramp onderzoek kunnen doen door de gevaarlijke situatie daar. De crashsite ligt in het strijdgebied van Oekraïense troepen die vechten tegen Russisch gezinde separatisten. Toch heeft die beperking niet in de weg gestaan om de eerste conclusies over de ramp te kunnen trekken, zegt een woordvoerster van de onderzoeksraad.

Er is de komende maanden nog veel onderzoek nodig voordat het eindrapport opgesteld kan worden. De raad verwacht het eindrapport binnen een jaar na de crash te publiceren.

Lees hier meer over alle inzittenden van rampvlucht MH17: De gezichten van MH17