Nieuws/Binnenland
912098217
Binnenland

’Willekeurig insteken’ op tieners

Klopjacht op dader Haagse steekpartij, slachtoffers kenden elkaar niet

DEN HAAG - De drie tieners die vrijdagavond door een nog onbekende man vlakbij Hudson’s Bay aan de Grote Marktstraat in Den Haag werden neergestoken kenden elkaar niet. Dat meldt de Haagse politie, die op zoek is naar de dader van de steekpartij.

De slachtoffers zijn een 13-jarige jongen uit Den Haag, een 15-jarig meisje uit Alphen aan den Rijn en een 15-jarige meisje uit Leiderdorp. De tieners moesten voor behandeling naar het ziekenhuis, maar konden later weer naar huis.

Klopjacht

Met man en macht is de politie nog op zoek naar de man die met een mes de tieners te lijf zou zijn gegaan. „We zetten alle middelen die wij tot onze beschikking hebben – zowel zichtbaar als onzichtbaar – in om de verdachte van dit steekincident zo snel mogelijk te vinden”, aldus de Haagse politie.

De politie tast over de precieze toedracht nog in het duister. „Het motief van de verdachte is vooralsnog onduidelijk. Voor de politie staan alle scenario’s daarom nog open.”

Geen signalement

De politie bracht vrijdag een signalement van de man naar buiten, maar trok dat later weer in. Rechercheurs zijn op zoek naar beelden van het incident en roepen getuigen op zich te melden. Voor de tieners die zijn neergestoken is slachtofferhulp geregeld. Ook andere mensen die getuige waren wordt slachtofferhulp aangeboden.

Tips of beeldmateriaal? App naar onze whatsapp tiplijn. Klik op de link of zet ons nummer in je telefoon: +31 613650952.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd