Nieuws/Binnenland
912130
Binnenland

'Kinderen mishandeld op opvang'

Justitie is een onderzoek begonnen naar een kinderdagverblijf in Stiphout. Volgens een oud-medewerker van  kinderopvang 't Debberke werden kinderen er fysiek mishandeld en kregen ze dwangvoeding. Eén ouder heeft aangifte gedaan tegen de leiding.

Bij kinderen werd ,,de neus dichtgeknepen en het eten in de mond gepropt", vertelt de oud-medewerkster tegen Omroep Brabant. ,,Ook werden er kinderen letterlijk op de vingers getikt of hard op bed gegooid."

Volgens de vrouw overtrad de leiding tal van regels. ,,Vaak waren er te veel kinderen aanwezig in het kinderdagverblijf. Als de inspectie dan voor de deur stond, werden een aantal kinderen naar het aangrenzende woonhuis gebracht. Ook had de houdster van 't Debberke jarenlang niet de juiste papieren om werkzaam te zijn voor haar eigen kinderdagverblijf.”

De GGD constateerde in februari in een inspectierapport meerdere overtredingen. De gemeente Helmond, waar Stiphout onder valt, is op de hoogte van de problemen. Maar volgens de verantwoordelijk wethouder is er op dit moment nog geen aanleiding om 't Debberke te sluiten. De ouderraad blijft bovendien achter de leiding van het kinderdagverblijf staan. De raad herkent zich niet in de conclusies van de GGD.