Nieuws/Binnenland
912144
Binnenland

Rookwolken boven A2 door brand Velddriel

Boven de snelweg A2 (Den Bosch - Utrecht) hangen donderdagmiddag dikke rookwolken, die worden veroorzaakt door een brand in een loods in Velddriel. De politie roept verkeer op de snelweg op om zich niet te laten afleiden door de rook om ongelukken te voorkomen. Op de A2 is een snelheidsbeperking ingesteld wegens de rookwolken.

In de richting Den Bosch staat in de avondspits een file van bijna 30 kilometer. De andere kant op, richting Utrecht, staat ruim 10 kilometer verkeer stil.

Bij de brand hebben zich volgens de politie geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. De brandweer verwacht dat het blussen nog tot donderdagavond laat gaat duren, omdat in de loods veel hout opgestapeld ligt. Het vuur kruipt door de houtstapels volgens de brandweer. Graafmachines gaan de stapels hout uit elkaar trekken. Brandweerkorpsen uit onder andere Nijmegen en Culemborg zijn ingeschakeld.

De rookwolken trekken veel publiek, dat door de politie op flinke afstand wordt gehouden. Het bedrijventerrein aan De Tweede Geerden, waar de loods staat, is afgesloten.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.