Nieuws/Binnenland
912156
Binnenland

Explosie flat Diemen

Een flatgebouw in Diemen is donderdagmiddag getroffen door een zware explosie. Zowel aan de voorkant als de achterkant van het gebouw is de gevel aan de onderkant weggeslagen. De vloeren en plafonds van de direct bovenliggende woningen zijn ingestort. Zeker drie mensen zijn gewond naar het ziekenhuis gebracht. Een aantal anderen is ter plekke behandeld.

De oorzaak van de explosie houdt waarschijnlijk verband met werkzaamheden aan de gasleiding in de flat. Daarna brak brand uit. De rook was tot in de wijde omtrek te zien. Omwonenden voelden de ramen trillen, zo melden zij aan De Telegraaf. Brokstukken van woningen zijn beland in een sloot naast het gebouw. Een fietspad naast de flat ligt vol rotzooi.

De hulpdiensten rukten met groot materieel uit. Ongeveer 80 bewoners van het flatgebouw zijn geëvacueerd wegens instortingsgevaar. Zij zijn opgevangen in het verzorgingstehuis Berkenstede in de buurt. De brandweer liet de gasleiding enige tijd gecontroleerd branden totdat energiebedrijf Liander de gastoevoer had uitgeschakeld.