Nieuws/Binnenland
912165
Binnenland

Horrorarts niet vrijgelaten

Horrorarts Fred B. uit het Gelderse Huissen komt voorlopig niet vrij. De rechtbank in Arnhem weigerde vanmorgen het dwingende verzoek van B.'s advocaat te honoreren om hem - in afwachting van het vervolg van zijn proces - vrij te laten.

De 52-jarige Huissenaar was vandaag zelf niet aanwezig bij het proces. Hij is volgens zijn advocaat onlangs getroffen door een hersenbloeding. Bovendien wist zijn raadsman dat de horrorarts deze week in zijn cel ook nog is flauw gevallen, "omdat hij het niet meer trekt in de gevangenis."

Fred B. heeft de hele zomer in voorarrest gezeten in afwachting van het strafrechtelijk onderzoek dat naar hem wordt gedaan. De Huissenaar zou hebben laten snijden in de borsten van een kerngezonde vrouw. Hij heeft haar in China laten opereren en een rekening gepresenteerd van bijna honderdduizend euro, waarvan hij een groot deel in contanten heeft ontvangen. De rest liet hij storten op het rekeningnummer van zijn Thaise vrouw, die hem intussen met medeneming van twee kinderen heeft verlaten. Zijn 'medisch centrum' is gesloten en zijn huis is leeg gehaald.