Nieuws/Binnenland
912167
Binnenland

HGC houdt bijeenkomst over filmende trainer

De Haagse hockeyclub HGC houdt volgende week dinsdag, een besloten informatiebijeenkomst voor de leden. Ze krijgen dan meer te horen over de 45-jarige jeugdtrainer die jarenlang heimelijk zou hebben gefilmd in de dameskleedkamer. Dat heeft verenigingsmanager Rudolph van Dusseldorp donderdag gezegd.

Bij de bijeenkomst zijn vertegenwoordigers van politie, Openbaar Ministerie, gemeente, jeugdzorg en de hockeybond aanwezig.

De trainer werd 26 augustus aangehouden. Hij bleek tussen 2006 en 2011 naakte en zich verkledende hockeysters te hebben gefilmd in de kleedkamer.

Onverkwikkelijke zaak

De voorzitter van de club, Tjeerd Boven, spreekt in een verklaring op de website van de club van „een onverkwikkelijke zaak”. Hij noemt het betreurenswaardig „dat de veilige omgeving, speciaal voor kinderen, die men mag verwachten op een hockeyclub niet geboden is en dat dit bij HGC-ers en bezoekende teams nu tot onrust en emotie kan leiden”.

Op donderdag 11 september is een informatiebijeenkomst plaats voor bestuurders van betrokken verenigingen. Waar die wordt gehouden is nog niet duidelijk.