Nieuws/Binnenland
912185
Binnenland

Bekennende verklaring filmende trainer HGC

De 45-jarige jeugdtrainer die is aangehouden voor het filmen van honderden meisjes en jonge vrouwen in de kleedkamer van hockeyclub HGC heeft een bekennende verklaring afgelegd. Dat heeft het OM donderdag gemeld.

De man, Luigi C., is op 26 augustus aangehouden. Hij verstopte volgens het OM steeds een camera in een andere locker van de kleedkamer. Hij filmde door het gaas van de lockers.

De beelden van de meisjes zijn bijna zeker niet op internet terechtgekomen. Volgens het OM ,,is er geen enkele aanwijzing'' dat dit zou zijn gebeurd. De beelden zijn gemaakt in de periode 2006-2011. Het OM kan echter niet uitsluiten dat er ook in de periode daarna beelden zijn gemaakt. Daar wordt nog onderzoek naar gedaan.

Camera

De man kon gepakt worden, omdat hij recht in de camera keek. Dat heeft een woordvoerder van het OM donderdag gezegd. De zaak kwam aan het rollen toen de politie dvd's vond met beelden van zich omkledende meisjes en jonge vrouwen. Het OM kan in het belang van het onderzoek niet zeggen hoe de politie aan de de dvd's kwam.

Hockeyclub HGC heeft één keer een klacht gekregen over de opgepakte jeugdtrainer, die honderden meisjes en vrouwen in de kleedkamer zou hebben gefilmd. Rond 2008 klaagde een moeder dat de man via Hyves contact zocht met haar dochter. Het bestuur had een gesprek met Luigi C., die vervolgens stopte op de profielensite. Daarna kwamen er geen nieuwe signalen over de man.