Nieuws/Binnenland
912186
Binnenland

Blaren op de vingers gamen

Pong, Space Invaders, Pac-Man, Donkey Kong en Mario Bros. Deze en nog veel meer gameklassiekers zijn te zien én te spelen tijdens de Retro Game Experience bij Beeld en Geluid. Op 12, 13 en 14 september verandert het gehele instituut in een waar retro game-paradijs vol consoles, home computers en een grote collectie klassieke arcadekasten.

Tijdens het weekend kunnen bezoekers zich de blaren op de vingers gamen op echte gameklassiekers zoals Out Run, of Mortal Combat II en veel meer. Er staan films op het programma, een overzichtstentoonstelling van LucasArts, er kan gedanst worden bij de Chiptune dj's en meegedaan worden aan de Pac-Man Highscore competitie. In de kleine tentoonstelling Before Mario is een overzicht van Nintendo speelgoed en spellen tussen 1965 en 1983 te zien. Er zijn retro talks over 25 jaar Game Boy, door Steven Saunders, bekend van GameKings, en over de opkomst van de Sony spelcomputer, door Dr. Retro.

Iedereen die klassieke en waardevolle games denkt te hebben, kan ze op zaterdag en zondag laten taxeren door de specialisten van Magix Buttons. Op zondag sluit de Retro Game Experience af met een veiling van de tijdens het weekend ingebrachte games.

Adres: Media Parkboulevard 1, Hilversum.

www.beeldengeluid.nl/retrogames