Nieuws/Binnenland
912189
Binnenland

Club ontkent discrimineren autochtonen

De Haagse Club Lustig ontkent autochtonen te discrimineren. De gemeente Den Haag beweerde dat op basis van een onderzoek dat met behulp van zogenaamde mystery guests was uitgevoerd.

,,Natuurlijk discrimineren wij niet", zegt Sander Keijzer van Lustig tegen Omroep West, ,,Het is een heel eenzijdig verhaal van de gemeente. Eén van de Mystery Guests die zij langs sturen om te checken of alles wel volgens de regels gaat, zegt dat wij discrimineren. Dat zou een indonesische beveiliger bij de deur van zo’n 1.80 meter lang hebben gedaan. Maar die werkt helemaal niet bij ons! Er gaat hier iets vreselijk mis." Keizer zegt te vermoeden dat zijn club wordt verward met een andere horecagelegenheid.

Door de media-aandacht die Club Lustig nu krijgt, ontstaat volgens Keijzer een verkeerd beeld: ,,Wij zijn zo niet. En gelukkig ziet de gemeente dat ook. Vandaag boden ze hun excuses aan en zeiden ze dat ons deurbeleid juist goed is. Maar wij zijn er nog niet klaar mee en we kijken welke juridische stappen wij kunnen ondernemen. Wij discrimineren gewoon niet."

De gemeente Den Haag weerspreekt de lezing van Keijzer en zegt zeker geen excuses te hebben aangeboden. Meer daarover in De Telegraaf van vrijdag.