Nieuws
912224
Nieuws

Oproep

Afdekken

Is een reisverzekering broodnodig of zijn wij een veel te angstig volkje dat elk (denkbeeldig) risico wil afdekken? Is een brede dekking wel noodzakelijk of is alleen een annuleringsverzekering misschien wel meer dan genoeg? Wat zijn uw ervaringen?

Amerikanen verzekeren zich nauwelijks als ze op reis gaan terwijl de gemiddelde Nederlander nog geen teen buiten de deur steekt zonder volledig afgedekt te zijn, zo blijkt uit recent onderzoek. Bijna 70 procent van de landgenoten geeft aan voor vertrek een reisverzekering af te sluiten. Reizigers uit Engeland zijn nog angstiger (72 procent). Terwijl Amerikanen (24 procent) en Fransen (33 procent) blijkbaar zo de deur uitrennen.

Ook ik heb een (doorlopende) reisverzekering voor mijzelf en mijn gezin. In ruim twintig jaar nog nooit wat geclaimd tot mijn zoon deze zomer in Washington zijn dierbare mobiel miste. 

Het leek mij zeer opvoedkundig om als ouder eens even te laten zien hoe je zoiets aanpakt tijdens je reis. ,,Op naar het politiebureau jongens", sprak ik ferm. ,,We moeten aangifte doen voor de verzekering!" Enfin, het bureau bleek verhuisd, we moesten door de moordende hitte zes blokken lopen en de vakantie nam opeens een vermoeiende wending.

De vriendelijke agente liet weten dat het proces-verbaal pas over drie werkdagen kon worden opgehaald. Waren we al lang weer thuis. Nee, aan mailen deden ze niet, opsturen kon wel. Dacht ze. Maar als ik de verzekering het nummer van het proces-verbaal doorgaf, kon het zo worden geregeld! Volstrekt geen probleem!

U raadt het al. De verzekering wil natuurlijk een oorspronkelijk proces-verbaal. Ik heb nu drie keer naar Washington gebeld en werd verkeerd doorverbonden als ze iets opvingen over opsturen naar 'The Netherlands'. En in de kleine lettertjes van de polis vond ik een eigen risico van tachtig euro. Wat ging ik hier nog van opschieten?

Opeens leek een annuleringsverzekering me voortaan méér dan genoeg. Maar wat vindt u? Is een complete reisverzekering een must en waarom? Of waarom niet? Mail me uw ervaringen op checkpoint@telegraaf.nl!