912387
Binnenland

Flatgebouw Diemen wordt vrijdagochtend gestut

Het flatgebouw in Diemen dat donderdagmiddag werd getroffen door een gasexplosie, wordt vrijdagochtend gestut. Het pand wordt verstevigd, zodat er verder kan worden gezocht naar de twee mensen die na de explosie nog worden vermist. Dat liet een woordvoerder van de gemeente Diemen weten.

Als het veilig is om het gebouw binnen te gaan, kunnen waarschijnlijk ook de lichamen van de twee mensen worden geborgen die bij de explosie om het leven zijn gekomen. Donderdagavond was het nog te gevaarlijk om de stoffelijke overschotten uit de flat te halen.

Het gebouw wordt gezekerd door een bedrijf dat daarin is gespecialiseerd, zo liet een zegsman van de brandweer in de regio weten. Wanneer het stutten klaar is, viel vrijdagochtend nog niet te zeggen.

Ongeveer 200 omwonenden moesten de nacht ergens anders doorbrengen. Circa 80 van hen sliepen in de marinekazerne in Amsterdam. Zij zullen in de loop van de ochtend met een bus weer terug worden vervoerd naar Diemen. De gemeente hoopt rond het middaguur meer informatie te hebben of en wanneer de bewoners van het gebouw weer terug kunnen naar hun appartementen.