Nieuws
912475
Nieuws

Mailen in stijl van WhatsApp

Met de nieuwe app MailTime ziet je e-mail-inbox eruit als een chat-app. Elk mailtje dat je verstuurt en binnenkrijgt, lijkt op een bericht in WhatsApp.

Verstuurde mailtjes worden weergegeven als tekstballonnen. Door op de ballon te tikken krijg je de originele mail te zien. Verder werkt MailTime met een schuifmenu dat de meeste recente mails onder elkaar toont. Maar je moet ook wat inleveren. Aparte mappen als uitgaande mails en de spamfolder zijn niet toegankelijk via de app.

Deze mailapp heeft ook iets dan alle andere mailapps niet hebben. Met het @-knopje kun je andere mensen in een tekst 'mentionen', oftewel noemen. In het schuifmenu aan de rechterkant van je scherm verschijnt de taak uit het desbetreffende mailtje. Zo verschijnen alle actiepunten onder elkaar. Ook wordt bij het schrijven van mail je hele adresboek getoond. Per persoon kun je aanklikken of het bericht direct aan hem of haar gericht is of in de cc of bcc moet.

MailTime werkt vooralsnog alleen met Gmail, maar kan dan weer wel gelinkt worden aan Dropbox. De app is te vinden in de App Store en is gratis te downloaden voor iOS 7.0 of hoger.