Nieuws
912693
Nieuws

BMW presenteert 2 Serie nu ook als cabriolet

Na de 2 Serie Coupé was het natuurlijk een kwestie van tijd voordat BMW het doek van de 2 Serie Cabrio zou trekken. Nu is hij hier en kunnen we zien dat hij zijn klassieke softtop heeft behouden.

De 2 Serie Cabrio is de opvolger van de huidige 1 Serie Cabrio. Dat BMW een opvolger brengt, is niet heel vreemd. Want van de 1 Serie Cabrio verkocht BMW wereldwijd 130.000 exemplaren. Ten opzichte van de 1 Serie Cabrio is de open 2 Serie 7,2 cm langer en 2,6 cm breder. De inhoud van de kofferbak bedraagt nu 335 liter (+30 liter) bij een gesloten dak. Open rijden betekent ruimte inleveren, want dan er is nog 280 liter beschikbaar (+20 liter).

Stoffen kap

De 1 Serie Cabrio had een stoffen dakje en bij de nieuweling is dat niet anders. Het openen of sluiten gebeurt met een druk op de knop en neemt 20 seconden in beslag. Dat kan ook rijdend, maar dan alleen met snelheden tot 50 km/h. Klanten kunnen voor de kap kiezen uit zwart, antraciet of bruin. In de laatste twee gevallen zijn ze voorzien van zilverkleurige accenten.

Stijver

De carrosserie van de convertible is versterkt en de torsiestijfheid is ten opzichte van zijn voorganger met ongeveer 20 procent toegenomen. BMW claimt dat het gewicht van de auto nauwelijks is toegenomen, al wordt daarbij niet gemeld hoe ver de weegschaal nu uitslaat.

Motoren

Op het gebied van motoren is er de keuze tussen drie benzinedrinkers en één diesel. Die diesel is de 220d met 190 pk. In combinatie met de optionele 8-traps Steptronic versnellingsbak komt deze versie in aanmerking voor 20 procent bijtelling. De benzinemotoren beginnen bij de 220i met een 184 pk viercilinder turbo, gevolgd door de 228i met 245 pk. De topper is uiteraard de M235i met de 3.0 zescilinder met 326 pk en 450 Nm.

Onder meer Air Curtains aan de voorzijdevan de auto's moeten het brandstofverbruik van deze motoren binnen de perken houden. Deze onderdelen zorgen voor zo min mogelijk luchtweerstand. Ook de stop-start-functie van de motoren helpt bij een lager verbruik.

Introductie

De 2 Serie Cabrio zal eind februari 2015 in de Nederlandse showrooms verschijnen. De prijzen zijn nog niet bekend.