Nieuws/Binnenland
912748
Binnenland

SP wil spoeddebat over lekken uit begroting

De SP wil nog dinsdagavond een extra Kamerdebat over het lekken van informatie over de begroting. Dat liet Emile Roemer, fractievoorzitter van de SP, dinsdagavond weten aan het ANP.

Dinsdag bracht RTL Nieuws feiten en cijfers naar buiten over de koopkracht van Nederlanders in 2015. Dat gebeurde eerder ook al een aantal keer. Roemer noemt het „te gênant voor woorden dat de regeringspartijen, het kabinet en de drie oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP afspraken maken en selectief informatie lekken”.

Roemer is boos dat de oppositie, de media en alle mensen thuis die informatie niet krijgen. „Het nare nieuws proberen ze zo lang mogelijk onder de pet te houden en de meevallers en de leuke dingetjes hebben ze al meteen gelekt.” De SP en andere oppositiepartijen vinden dat onacceptabel en Roemer hoopt dat de Kamervoorzitter zijn verzoek honoreert.

Roemer noemt het „minachting van het parlement” en wil dinsdag nog een extra Kamerdebat. Ook de PVV van Geert Wilders zou daar dinsdagavond nog op aandringen.