Nieuws/Binnenland
912834
Binnenland

Kleine eilandjes op onverwachte plekken

Wat hebben Parijs, Venetië en Rome met elkaar gemeen? In al deze toeristentrekpleisters is een klein eilandje verborgen. We hebben deze, en andere eilandjes op onverwachte plekken, voor je op een rij gezet.

Bled Island, Slovenië

Het lijkt net een sprookje, vind je niet? (Zie foto boven) Op dit kleine eilandje in het Meer van Bled, dat als bijnaam daadwerkelijk 'sprookjeseiland' heeft, ligt een prachtige kerk die erg populair is bij bruidsparen.

Isola Tiberina, Rome, Italië

Isola Tiberina ligt middenin Rome. Het piepkleine eilandje bevat een eeuwenoud ziekenhuis, dat nog steeds in gebruik is. In de zomer is het altijd het decor van een populair filmfestival.

Monkey Island, Bray-on-Thames, Verenigd Koninkrijk

Op dit kleine toevluchtsoord met de grappige naam wonen geen echte apen. De naam stamt af van het oud Engelse Monks Eyot, wat 'eiland van de monniken' betekent. Verblijf hier in het eeuwenoude pavilioen dat nu dienst doet als Monkey Island Hotel.

Île Saint-Louis, Parijs, Frankrijk

Dit is één van de twee eilandjes in de Seine in het centrum van Parijs (het andere is Île de la Cité). Het eiland, dat met de rest van de stad is verbonden door bruggen, vormt een oase van rust midden in het drukke Parijse stadscentrum.

Poveglia, Venetië, Italië

Dt eilandje tussen Venetië en Lido zou volgens sommigen een 'spookeiland' zijn. In de Romeinse tijd werd het eiland gebruikt als isolatieplaats voor vele duizenden slachtoffers van de pest. In de vorige eeuw was er jarenlang een psychatrisch ziekenhuis gevestigd.

Eel Pie Island, Twickenham, Verenigd Koninkrijk

Dit eilandje in de Theems ten zuid-westen van Londen was in de jaren zestig het Engelse mekka voor jazz en blues. Tegenwoordig is het vooral nog een hippie commune. Het is een van de vele eilandjes in de Theems, maar wel het enige dat bewoond wordt.

Bron: Huffington Post