Nieuws/Binnenland
912842
Binnenland

Handhaver in Dongen belaagd

Een 63-jarige handhaver in Dongen is bedreigd door een foutparkeerder. De politie heeft de 32-jarige agressieveling ingerekend.

Het incident vond maandagmiddag plaats, meldt Dichtbij.nl. De handhaver schreef een bekeuring uit voor een de bestuurder van een auto die op een plek stond waar parkeren verboden is. De man bedreigde de handhaver vervolgens dermate dat die zijn auto opzocht en wegreed.

Maar daarmee was het niet afgelopen. De handhaver werd vervolgens klemgereden door een tweede man. Ook die bedreigde de handhaver en schopte een spiegel van de auto.

'Extra zwaar gestraft'

Burgemeester Huisman van Dongen is boos over het incident: ,,Handhavers dienen hun werk te kunnen doen en daar blijf je met je handen vanaf. Ook bedreigingen kunnen absoluut niet. Mensen die hen bedreigen, worden volgens het convenant Veilige Publieke Taak extra zwaar gestraft en dat geldt dus ook voor deze mannen."

De eerste bedreiger is inmiddels ingerekend door de politie. Naar de tweede bedreiger wordt nog gezocht, aldus Dichtbij.nl.