Nieuws/Binnenland
912850
Binnenland

Verkeershinder door herdenking Market Garden

Verkeer in Noord-Brabant en Gelderland moet van 13 tot en met 21 september rekening houden met hinder door de herdenking van Market Garden. Op zondag 14 en zaterdag 20 september trekt bijvoorbeeld een stoet van ongeveer 350 historische militaire voertuigen van de Belgische grens via Eindhoven naar Nijmegen.

De tocht gaat zoveel mogelijk over de oorspronkelijke route van het beroemde offensief van de geallieerden in september 1944. De stoet trekt daarom op zondag 14 september dwars door Valkenswaard, Eindhoven, Son en Sint-Oedenrode en eindigt in Veghel waar een kamp is ingericht zoals destijds. Een week later trekt de colonne van Veghel door Uden, Zeeland en Grave naar Groesbeek en Nijmegen.

De snelwegen in de buurt (A2, A50 en A73) blijven vrij. De route is urenlang afgesloten en vooral verkeer van oost naar west is door diverse afsluitingen beperkt, waarschuwt de provincie Noord-Brabant. Er wordt een groot aantal omleidingen ingesteld. Tussen Groesbeek en Nijmegen is de doorgaande route afgesloten.