Nieuws/Binnenland
912861
Binnenland

D66: onderzoek naar bijzondere regelingen

Er moet een aanvullend onderzoek komen naar alle bijzondere regelingen die sinds in 2006 zijn getroffen met zorgaanbieders. D66-Tweede Kamerlid Pia Dijkstra gaat dat dinsdag voorstellen tijdens het Kamerdebat over de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) met minister Edith Schippers (Volksgezondheid).

Dijkstra vindt dat de NZa alle zorgaanbieders hetzelfde moet behandelen. Na berichten over bijzondere regelingen voor het Erasmus Medisch Centrum (naar verluidt 100 miljoen euro) en het Oogziekenhuis Rotterdam (1,25 miljoen euro) vraagt Dijkstra zich af of ook nog met andere instellingen financiële regelingen zijn getroffen. Onderzoek moet daar wat haar betreft nog voor kerst duidelijkheid over geven.

De Kamer praat dinsdag over de Nza, de toezichthouder die de afgelopen tijd herhaaldelijk onder vuur lag. Onderzoek naar het functioneren van de NZa wees onlangs uit dat de verhouding tussen de NZa en het ministerie van VWS aan een forse onderhoudsbeurt toe is. De verhoudingen schuren nu langs de rand van wat is toegestaan, oordeelde de onderzoekscommissie onder leiding van Hans Borstlap.