Nieuws/Binnenland
912869
Binnenland

Kerstpakket kleurt 'groen'

De Kerst is nog een tijdje weg. Maar bedrijven moeten nu al zo'n beetje hun wensenlijstje inleveren voor een eventueel kerstpakket. Fairtrade en biologisch worden nu al gretig besteld. Dan weet u dat vast.

Volgens de eerste indicaties geven werkgevers dit jaar €35 per werknemer uit aan een kerstpakket, meldt Tintelingen, aanbieder van eindejaarsgeschenken voor bedrijven. Dat is evenveel als vorig jaar, maar in 2012 werd er €32 gespendeerd.

Het bedrijf baseert zich op ervaringen bij zijn 850 klanten. Tot nu toe zijn er nog geen signalen dat de vraag achterblijft bij vorig jaar, toen veel ondernemers bezuinigden op het kerstgeschenk.

Volgens Tintelingen vinden een box met biologische streekproducten, fair trade handgemaakte sieraden al gretig aftrek, net als een 'docking station' voor bijvoorbeeld iPhones.

Daarnaast zijn cadeaukaarten - waarmee de werknemer dus zelf zijn geschenk kan uitkiezen in plaats van een doos met soep, toastjes en macaroni - nog steeds aan een opmars bezig.

Verder merkt Tintelingen dat bedrijven langer wachten met de bestellingen voor de kerstpakketten. Met name in de zorgsector, waar fikse reorganisaties aan de gang zijn, wordt laat beslist.