Nieuws/Binnenland
912887
Binnenland

Haagse Museumnacht trekt 10.000 bezoekers

De vijfde editie van de Museumnacht in Den Haag heeft in de nacht van zaterdag op zondag ongeveer 10.000 bezoekers getrokken, evenveel als vorig jaar. Dat meldt een woordvoerster.

In de hofstad openden 38 culturele instellingen hun deuren. Het thema dit jaar was Royaal. Mensen konden onder meer naar het Escher-museum in een voormalig paleis aan het Lange Voorhout en het Mauritshuis. In het Haags Historisch Museum was een gemaskerd bal en in het Letterkundig Museum gingen 'selfies' van Heleen van Royen onder de hamer. De veiling, waarbij de schrijfster de kavels zelf van commentaar voorzag, bracht in totaal 3.500 euro op. Topstuk was een groot paneel vol foto's van Van Royens borsten, buik, billen, benen en voeten, die verkocht werd voor 550 euro.

De organisatie was 'zeer tevreden' over het verloop. „Er zijn veel enthousiaste bezoekers en er staan lange rijen voor de musea. Je voelt de dynamiek in de stad”, aldus een van de initiatiefnemers.

De Museumnacht is onderdeel van de zogeheten '48 uur van Den Haag', bedoeld om publiek kennis te laten maken het aanbod voor het komende cultuurseizoen. Zondag is het Haags Uit Festival.