Nieuws/Binnenland
912912
Binnenland

Omstreden tandarts aangekomen en opgepakt

De omstreden tandarts Mark van N. is zondagochtend vanuit Canada aangekomen in Nederland en direct aangehouden. Dat maakte het Openbaar Ministerie bekend. Van N. is opgepakt omdat Frankrijk een Europees aanhoudingsbevel heeft verspreid. De man wordt daar gezocht vanwege wanpraktijken als tandarts.

Het OM in Nederland bekijkt hoe het precies zit met Van N.'s verklaring dat hij in 2006 in Nederland zijn vrouw zou hebben vermoord. De Haagse tandarts legde die verklaring af tegenover de Canadese immigratiedienst en werd in het land tot ongewenst vreemdeling verklaard. Tot nu toe werd er vanuit gegaan dat de vrouw is overleden door drankmisbruik. Als er sprake is van moord of doodslag, dan is de misdaad in ieder geval niet verjaard.

Het is nog niet duidelijk of en wanneer Van N. naar Frankrijk gaat. Hij zou patiënten daar niet alleen erg slecht hebben geholpen, maar ook stuurde hij flinke rekeningen. Hij zat vanaf 2009 in Frankrijk. In december 2013 sloeg hij op de vlucht vanwege een juridisch onderzoek naar zijn manier van werken, en kwam hij in Canada terecht.