Nieuws/Binnenland
912918
Binnenland

24 uur cultuur Rotterdam op 64 locaties

In Rotterdam wordt op zaterdag 13 en zondag 14 september het cultureel seizoen geopend op 64 locaties. In totaal worden 180 kleine en grote voorstellingen gespeeld. Vanaf zaterdag 17.00 uur worden 24 uur achter elkaar programma's aangeboden, zoals lezingen over dictatuur, muziek en dans in een doolhof. Ook kunnen bezoekers een tijdelijke 'nederzetting' met kunstenaars bewonderen.

Op het Schouwburgplein wordt van 5000 dozen een groot doolhof gebouwd. Mensen die het doolhof betreden, worden getrakteerd op kleine voorstellingen: dans, muziek, poëzie en circusacts. Samen met het Festival Happy Industry in het Museumpark moeten dat de eyecatchers van '24 cultuur' worden, waar vorig jaar 15.000 bezoekers op afkwamen.

De tijdelijke nederzetting in het Museumpark is een loods, waar Atelier Van Lieshout met andere kunstenaars gaan experimenteren met industriële productieprocessen, zoals gieten, smelten en smeden. Andere bekende Rotterdamse namen die tijdens het cultuurevenement optreden zijn Conny Janssen Danst, het Scapino Ballet en RO Theater.

In de Arminiuskerk wordt de Nacht van de Dictatuur gehouden, waar mensen onder meer leren hoe je met kleding macht uitstraalt. Hoogleraar Abram De Swaan geeft een college over de mentaliteit van de massamoord. Verder kunnen bezoekers meedoen aan de dictatorquiz of de spoedcursus 'word zelf dictator' volgen.