Nieuws/Binnenland
912926
Binnenland

Meer warme dagen september

Het aantal warme septemberdagen, met middagtemperaturen van minstens 20 graden, loopt op deze maand. Dat verwacht MeteoGroup. Wordt het gedurende de eerste dagen van de werkweek iets minder warm, later in de week komt de 20-gradengrens opnieuw in het vizier en waarschijnlijk is het op lange termijn ook nog (vrij) warm.

De gehele maand september telt op het landelijk weerstation De Bilt normaal tien dagen met minstens 20,0 graden. Met vandaag meegerekend zitten we nu op zeven warme septemberdagen en de verwachting is dat dit aantal tot en met 16 september oploopt tot dertien, iets meer warme septemberdagen dan het normale aantal. Maar ook in de tweede helft van de maand zijn 'twintigers' nog haalbaar, zodat het aantal warme dagen nog hoger kan worden.

Ook nog lang droog

Verder blijft het nog lang droog - een enkel buitje daargelaten - met ook op de lange termijn waarschijnlijk weinig regen. Het weer staat vaak onder invloed van een hogedrukgebied ten noorden van ons. Lagedrukgebieden en bijbehorende regenstoringen hebben daardoor weinig in de melk te brokkelen. Goed nieuws dus ook voor de agrariërs: voor hen is het nu oogstmaand en zij kunnen met hun machines het land op zonder in de modder te werken.