Nieuws/Binnenland
912958
Binnenland

Heftige aanhouding Schilderswijk op beeld

De islamitische Partij van de Eenheid (PvdE) in Den Haag ziet in nieuw vrijgegeven beelden het bewijs dat de politie zaterdag buitensporig geweld gebruikte bij de arrestatie van een 14-jarige jongen in de Schilderswijk. Op de beelden is te zien hoe de puber met zijn handen op zijn rug staat als een agent hem wil aanhouden. Vervolgens ontstaat een worsteling, waarbij hij met hulp van een tweede agent hardhandig tegen de grond wordt gewerkt.

De jongen volgde volgens de agenten hun instructies niet op. Ook kon hij zich niet legitemeren. Daarop is hij aangehouden.

De arrestatie zorgde voor veel onrust bij een menigte omstanders. De politie hield de groep met extra mankracht op afstand. Een 36-jarige man belaagde agenten met een vleesbijl waarop ze hun dienstwapen trokken. Een derde werd aangehouden wegens belemmering en opruiing.

De PvdE stelde maandag in de gemeenteraad al schriftelijke vragen over het incident. Volgens raadslid Arnoud van Doorn toont het nieuwe filpmje dat de jongen niets deed.