Nieuws/Binnenland
912971
Binnenland

Microsoft rolt oktober-update Xbox One uit

Microsoft is de uitrol gestart van een grote oktober-update voor het besturingssysteem van de Xbox One. Die maakt het onder meer mogelijk om beter te multitasken met aanpassingen aan de Snap-functie, waarmee je verschillende zaken tegelijk naast elkaar in beeld hebt.

Zo hoef je niet langer een game uit te gaan om het Snap-menu te laden en kun je tijdens het spelen ook chatten met vrienden. Door een nieuwe sneltoets kun je direct gameplay opnemen, voor wanneer je niet in het bezit bent van de Kinect-camera.

De mediafuncties van de spelcomputer zijn ook uitgebreider. Zo ondersteunt de console .mkv-bestanden, die vaak voor films in hoge resolutie met verschillende ondertitels worden gebruikt. Ze zijn af te spelen via een USB-apparaat en via het thuisnetwerk.

Nederlanders kunnen daarnaast de One Guide tegemoet zien, de digitale tv-gids van de Xbox One. Deze functie maakt al langer onderdeel uit van de console, maar omdat deze sinds vrijdag officieel op de Nederlandse markt is gebracht wordt de tv-gids nu afgesteld op het televisie-aanbod van ons eigen land.

Tevens heeft de vriendensectie een make-over gekregen. Daar kun je nu onder meer achievements met elkaar vergelijken en bekijken wie de afgelopen tijd de hoogste gamerscore heeft behaald. Je ziet voortaan ook wat je vrienden de laatste tijd zoal hebben gespeeld.

De update is vanaf vandaag uit te proberen voor preview-leden, die zich daar speciaal voor kunnen inschrijven. Wanneer de update echt voor iedereen uitkomt, is nog niet duidelijk.