Nieuws
912995
Nieuws

Perfecte reisgenoten

Wil je er even tussenuit en twijfel je nog wie van je vrienden je mee zult vragen? Wij hebben verschillende ideale reisgenoten op een rijtje gezet. Voor ieder wat wils...

De praatjesmaker

Neem een vriend of vriendin mee met een vlotte babbel als je op zoek bent naar avontuur. Zulke vrienden kunnen ervoor zorgen dat je die bepaalde club zeker in komt of zelfs dat jullie worden uitgenodigd op dat gigantische jacht in de haven.

Eerste hulpspecialist

Natuurlijk is het handig om daadwerkelijk iemand mee te nemen die een ehbo-cursus heeft gevolgd, maar wij doelen meer op iemand die altijd ibruprofen bij zich heeft en weet hoe hij of zij bierflesjes open moet maken zonder flessenopener.

De opblijver

,,Zullen we er nog eentje doen?" Wees van te voren verzekerd van avontuur door een vriend of vriendin mee te nemen die je altijd meesleurt voor nog een laatste drankje. Zo'n reisgenoot staat garant voor een vakantie die je nooit meer zult vergeten.

De fitte reisgenoot

Neem iemand mee met een stevig gestel. Je hebt geen zin om bij elke busreis iemands haren vast te houden terwijl hij of zij boven een kotszakje of over de reling hangt.

De financieel gelijkwaardige reisgenoot

Tenzij je een gigantische erfenis op je rekening hebt staan, zit niemand er op te wachten om steeds de rekening op je bord te krijgen tijdens een trip. Ook kan het vervelend worden als de ander steeds in chique restaurants wil eten. Kies een reisbuddy die hetzelfde budget heeft als jij.

De nerd

Iemand die op de hoogte is van alle laatste technologische snufjes is altijd handig op reis. Om een leuke film te downloaden als jullie ergens lang moeten wachten, om razendsnel online recensies op te snorren en om te gekke foto's van jullie reis te maken met Instagram.

De koele kikker

Neurotische reismaatjes zijn de ergste die er zijn. Vrienden die een drama maken van een gemiste vlucht of een wachtrij voor een taxi zijn niet de leukste om mee op reis te gaan.

De cultuurkenner

Als je er zelf niet zo van op de hoogte bent, is het altijd leuk en leerzaam om iemand mee te nemen die weet wat er te doen is op cultureel gebied. Zo ontdek je nog eens wat op vakantie.

De 'wingman'

Voor singles is elke reis, al is het maar een weekend weg, een mogelijkheid om een nieuwe liefde tegen het lijf te lopen. Spreek met je reisgenoot af wat te doen in die situatie. Iemand die je helpt om het ijs te breken, lacht om je grappen en vervolgens discreet verdwijnt is de ideale reisgenoot.

De survival expert

Iemand die weet hoe TomTom en Google Maps werken is altijd handig om bij je te hebben op reis. Net als iemand die altijd op de hoogte lijkt van de hot spots ter plaatse en van het laatste weerbericht.

Bron: Herald Sun