Nieuws/Binnenland
913046
Binnenland

Diemenaren na explosie weer uit hotel

Hoewel iedereen maandagochtend het hotel heeft verlaten, is nog steeds niet duidelijk hoeveel mensen weigeren om hun woning weer te betrekken in flatgebouw De Beukenhorst in Diemen. Na de explosie van donderdag konden 35 gezinnen zondag weer terug. Dat hebben er 12 gedaan, de rest bracht de nacht nog door in een hotel.

Volgens een woordvoerster van corporatie De Key is iedereen onderweg naar de flat, waar medewerkers maar ook energiebedrijf Liander de mensen weer de flats in begeleiden. In de media gaven sommige bewoners aan absoluut niet meer terug te willen. Maar De Key zegt dat de woningen veilig zijn en kan ze geen andere opvang aanbieden. Deze gezinnen konden eerder alleen niet terug omdat de gasvoorziening was afgesloten.

„Er zijn mensen die hun woning niet in willen. We snappen dat ze iets vreselijks hebben meegemaakt maar het is veilig en alles doet het. Dus we bieden geen alternatief”, zegt een woordvoerster.

Donderdag was er een explosie in het gebouw, waarbij twee mensen om het leven kwamen. Nog 48 woningen in het gebouw zijn naar verwachting tot eind van de week niet bewoonbaar en nog eens ruim 50 zijn langer onbewoonbaar verklaard.