Nieuws/Binnenland
913074
Binnenland

Arrestatie tijdens opstootje bij flat Diemen

De politie heeft maandagmiddag iemand gearresteerd tijdens een opstootje bij flatgebouw De Beukenhorst in Diemen. Bewoners die de nacht in een hotel hadden doorgebracht, keerden terug naar de flat. Daar liepen de emoties even hoog op.

Het ging mis omdat sommige bewoners hun woning niet meer in durven, hoewel woningcorporatie De Key ze heeft verzekerd dat alles weer veilig is. Bij de flat zijn ook medewerkers van De Key die de mensen weer hun huizen in begeleiden. De boel was snel weer gesust, zegt de politiewoordvoerster.

Arrestatie

Volgens de politie is fotograaf John van Iperen gearresteerd omdat hij aan het „duwen, trekken en krabben” was. Dagblad Metro, in wiens opdracht de fotograaf daar werkte, spreekt dat tegen. Verslaggever Rens Oving: ,,Medewerkers vroegen de bewoners het gebouw te verlaten, maar daar werd geen gehoor aan gegeven. Ineens kwam er een Cordaan-medewerker van buiten naar binnen gerend. Hij begon meteen John die foto's aan het maken was te duwen en daarna in zijn gezicht te slaan. Vervolgens pakte hij zijn bril af en brak die in tweeën.”

Daardoor liep het opstootje verder uit de hand, aldus Oving: ,,Vervolgens begonnen ook de bewoners zich ermee te bemoeien en doken ook een paar bewakers er bovenop. Een vrouwelijke bewoner lag op de grond. Zij heeft mogelijk ook wat tikken gehad. Een andere bewoner viel tot twee keer toe flauw."