Nieuws
913088
Nieuws

5 miljoen om werknemers langer fit te houden

Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken stelt 5 miljoen euro beschikbaar om werknemers tot aan hun pensioen fit te houden voor de arbeidsmarkt. Het geld is bestemd voor een project van MKB-Nederland om de duurzame inzetbaarheid van werknemers in het midden- en kleinbedrijf te stimuleren.

Asscher en voorzitter Michaël van Straalen van MKB-Nederland hebben hierover maandag in Rotterdam een intentieverklaring getekend. De werkgeversorganisatie zal de komende 4 jaar een voortrekkersrol vervullen bij de ondersteuning van bedrijven op het gebied van duurzame inzetbaarheid. In de periode van 4 jaar moeten minstens 1000 bedrijven worden geholpen.

Het vergroten van de duurzame inzetbaarheid van werknemers vraagt om scholing en het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden, maar ook om een gezonde werksfeer en het terugdringen van ziekteverzuim.

Het ministerie van Sociale Zaken wijst erop dat de verhoging van de AOW-leeftijd en de vergrijzing van de beroepsbevolking het nodig maken dat werkgevers meer investeren in hun personeel. Werknemers moeten op hun beurt bereid zijn te leren en zich aan te passen aan de steeds dynamischer wordende arbeidsmarkt.