Nieuws
913090
Nieuws

'Hazesfilm ruig en emotioneel'

"Ruig, maar ook emotioneel." Zo omschrijft actrice Hadewych Minis de film over het leven van André Hazes die momenteel wordt opgenomen. "Ik kan me voorstellen dat het meer ontroert dan de musical omdat het dichterbij komt", zegt ze in Sp!ts.

Net als in de musical Hij Gelooft In Mij speelt Minis in de film de rol van Rachel Hazes, tegenover Martijn Fischer als André Hazes. Het is volgens Minis 'een fantastische rol'. "Het is precies wat je je als kind voorstelt bij acteren. Meestal moet je dicht bij jezelf blijven, naturel spelen en zie je er hetzelfde uit. Als Rachel draag ik nepnagels, een pruik, lenzen en heb ik een accent. Het is een hele transformatie. Sinds ik Rachel zo vaak in de musical heb gespeeld, ligt ze me na aan het hart."

Dat ze Rachel in de musical speelde, maakte het volgens Minis niet makkelijker om de rol in de film te krijgen. "Het werkte zelfs in ons nadeel. Het liefst wilden ze niet dezelfde acteurs in de film als in de musical omdat het qua publiciteit niet erg vernieuwend is. Dat maakt het des te leuker dat ik de rol gekregen heb. Na de audities zeiden ze 'jullie hebben het toch het beste gedaan'. Een heel groot compliment."