Nieuws
913101
Nieuws

Zonder pincode betalen met Rabo Wallet

De Rabobank brengt binnenkort de Rabo Wallet uit, een Android-app die je zonder pincode laat betalen door je smartphone tegen een betaalautomaat te houden.

Dit wordt mogelijk gemaakt door de Near Field Technologie (nfc) in hedendaagse smartphones. Het gaat om bedragen tot 25 euro en in eerste instantie werkt de app alleen met de Samsung Galaxy S4 en de Galaxy Note 3.

Volgens de bank zijn dit de enige toestellen die momenteel veilig genoeg zijn bevonden voor dit type betalingsverkeer. In de toekomst moeten wel nog meer apparaten er gebruik van kunnen maken.

Ook moet de gebruiker 18 jaar of ouder zijn en een betaalpakket of studentenpakket bezitten. Naast snel betalen is de app ook te gebruiken om het actuele saldo mee te checken en om aanbiedingen op te ontvangen.

Later volgen nog meer functionaliteiten, zoals het opslaan van bonnetjes, het toevoegen van creditcards, OV-chipkaarten en bijvoorbeeld betaald parkeren.

De Rabo Wallet zit nu nog in de testfase en eerst mogen 100.000 proefpersonen de app proberen. Vooralsnog is niet duidelijk wanneer de applicatie voor iedereen beschikbaar is.