Nieuws/Binnenland
913130
Binnenland

ISIS-barbaren verleiden onze meisjes

Wéér is een Nederlands meisje op jihad naar Syrië vertrokken. De 19-jarige Soesterbergse Angela is drie weken geleden in haar eentje naar Syrië gegaan om zich aan te sluiten bij de islamitische terreurbeweging ISIS. Enkele dagen voordat ze via Turkije afreisde, haalde ze in Nederland nog haar rijbewijs.

Een omwonende zag hoe de vrolijke tiener uit het Utrechtse dorp langzaam veranderde in een gesloten persoonlijkheid. Droeg ze een jaar geleden nog westerse kleding waarbij ze het niet naliet om in uitdagende outfits de straat op te gaan, enkele maanden geleden werd ze uitsluitend nog met een hoofddoekje en daarna boerka in de wijk gesignaleerd. Angela zou met een geradicaliseerde Portugese moslim zijn getrouwd, en zich hebben gevestigd in het kalifaat van de terreurbeweging ISIS. Het contact met het thuisfront heeft ze echter niet compleet afgebroken.

Zo zou haar moeder nog regelmatig via Skype met haar spreken. „Op de achtergrond zijn dan explosieven en geweren tegen een muur geplaatst. Het meisje zou niet voor rede vatbaar zijn. Dit is wat ze wil”, weet een wijkbewoner. Haar moeder lichtte zelfs de politie in om te voorkomen dat ze haar dochter zou verliezen.

Angela behoort tot een groeiende groep jonge vrouwen die zich voelt aangetrokken tot de islamitische terreur. Lees hier meer over deze 'jihad-meisjes': ’Ik dacht dat ze een hoertje was’