Nieuws/Binnenland
913174
Binnenland

Gameklassiekers overspoelen Beeld en Geluid

Pong, Space Invaders, Pac-Man, Donkey Kong en Mario Bros. Deze en nog veel meer gameklassiekers zijn vanaf vrijdag drie dagen lang te zien én te spelen tijdens de tweede editie van de Retro Game Experience bij Beeld en Geluid.

Het hele instituut in Hilversum wordt omgetoverd in een retro game-paradijs met consoles, home computers en een grote collectie klassieke arcadekasten. Tijdens het weekend kunnen bezoekers zich de blaren op de vingers gamen op echte gameklassiekers zoals OutRun en Mortal Kombat II en veel meer.

In een kleine tentoonstelling Before Mario is een compleet overzicht van Nintendo speelgoed en spellen tussen 1965 en 1983 te zien. Er staan films op het programma, een overzichtstentoonstelling van LucasArts en er kan meegedaan worden aan de Pac-Man Highscore competitie.

Iedereen die unieke klassieke en waardevolle games denkt te hebben, kan ze op zaterdag en zondag laten taxeren door de specialisten van MagicButtons. Op zondag sluit de Retro Game Experience af met een veiling van de tijdens het weekend ingebrachte games.